Fostul primar interimar al capitalei Ruslan Codreanu a depus astăzi o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care a cerut să anuleze hotărârea Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECEM) care prevede excluderea sa din cursa electorală. 

„Le solicit respectuos celor de la CEC, să anuleze hotărârea CECEM privind neînregistrarea mea, în calitate de candidat la Primăria Capitalei. Nu poți tăia liste și considera doar niște foi, când e vorba de oameni. Oameni care și-au pus semnătura și au încredere că orașul poate fi administrat fără interese de partid”, a scris Ruslan Codreanu pe pagina sa de Facebook.

Fostul primar interimar al municipiului Chișinău a mai declarat că va merge în toate instanțele pentru a-și apăra drepturile.

„Nu poți să anulezi pur și simplu niște foi din cauza că aparent sunt semnate cu o mână. Vreau să transmit un mesaj clar: noi nu cedăm, noi vom merge în toate instanțele ca să ne apărăm drepturile noastre. Pentru că nu sunt doar foi cu semnături, sunt oameni care vor o schimbare, care s-au săturat de politică”, a spus fostul edil.

Ruslan Codreanu a declarat că presupunea că va fi dificil în această cursă electorală.

„Eu cred că sunt incomod ca o persoană independentă. Pe mine aceasta pe de o parte mă amuză, pe de altă parte mă bucură. Pentru că aceasta înseamnă că prezint o amenințare pentru structurile și partidele care au susținere financiară”, a precizat fostul primar.

Foto: Facebook/ Ruslan Codreanu

Foto: Facebook/ Ruslan Codreanu

Foto: Facebook/ Ruslan Codreanu

Foto: Facebook/ Ruslan Codreanu

Ieri, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, Ruslan Codreanu a spus că cei de la Consiliul Electoral de Circumscripție (CECEM) au dat explicații diferite atunci când au fost întrebați de ce i-au invalidat semnăturile.

Amintim că Ruslan Codreanu este unicul candidat independent care intenționa să lupte pentru fotoliul de primar al Chișinăului la alegerile locale din 20 octombrie.

El nu a fost nu a fost înregistrat în cursa electorală după ce CECEM nu a validat o mie de semnături colectate de echipa lui Codreanu de la locuitorii municipiului Chișinău.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!