Război în Ucraina, ziua 220: Leand-lease în vigoare și avertizare din SUA pentru Rusia. GUR: "Vom reveni la frontierele din 1991"

social

/VIDEO/ Descinderi acasă la fostul președinte Petru Lucinschi, în legătură cu dosarul fraudei bancare

27 septembrie 2019, ora 15:33
Distribuie:

Procurorii anticorupție fac percheziții în aceste clipe acasă la fostul președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, în legătură cu frauda bancară. Ex-președintele a fost audiat, dar nu este reținut, a precizat pentru TV8.md Cătălina Bogonos, ofițera de presă a Procuraturii Anticorupție. 

Numele lui Petru Lucinschi apare în Raportul Kroll. Anterior, într-un interviu pentru RISE Moldova, Petru Lucinschi a spus că a ajuns să figureze în raportul Kroll, după ce Ilan Șor, cu părinții cărora a prietenit când aceștia erau în viață, l-a rugat să devină acționar la „Unibank”, cumpărând un pachet de 4,8% de acțiuni.

Tot atunci, Lucinschi spunea că a cumpărat pachetul de 4,8% din acțiuni de la „Unibank” cu 18,7 milioane de lei împrumutați. O parte din acești bani, 4,8 milioane de lei, i-ar fi luat direct de la Ilan Șor.

Ieri, într-o scurtă declarație la acest subiect, oferită pentru reporterul TV8, Petru Lucinschi a spus că „se va clarifica la Procuratură”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram