Fostul deputat democrat Constantin Țuțu, pe numele căruia magistrații de la Judecătoria Chișinău au emis recent mandat de arestare preventivă pentru un termen de 30 de zile, are avocat din oficiu, este vorba despre Boris Druță. Acesta a declarat pentru Moldovacurata.md, că a contestat decizia de eliberare a mandatului de arestare preventivă la Curtea de Apel Chișinău. 

„Ieri, judecătorul de instrucție a emis mandat de arest, iar eu imediat l-am contestat cu recurs la Curtea de Apel. L-am contestat pentru că nu sunt de acord. Învinuirea este cam dubioasă. Mandatul a fost emis în contumacie (n.r. în lipsa acuzatului). Ei îl caută și el nu este în țară”, a declarat Boris Druță pentru Moldova Curată.

Țuțu este cercetat pentru trafic de influență. Potrivit sursei citate, acesta ar fi pretins și luat 20 de mii de euro de la apropiații unui bărbat care se afla în arest în toamna anului 2017. Țuțu ar fi promis că ar avea influență asupra procurorilor și va interveni pentru eliberarea celui arestat.

De aproximativ două luni, de când s-a schimbat puterea la Chișinău, Țuțu nu a apărut în spațiul public. Ultima oară, presa a scris despre el când a fost surprins într-un local din Odessa.

Recent, la emisiunea Cutia Neagră de la TV8, fostul său coleg din Parlament Andrian Candu spunea că acesta a dispărut din viața publică, pentru că s-a dezamăgit de politică și de rezultatele Partidului Democrat (PDM) la ultimele alegeri. Acesta spunea atunci că nu știe unde se află acum Constantin Țuțu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!