/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ PCCOCS, avocata lui Pruteanu și procurorul general interimar, despre dosarul „Borman”

27 septembrie 2019, ora 22:56

Procuratura Generală oferă detalii despre dosarul în care este cercetat liderul grupării Borman, Oleg Pruteanu. Anchetatorii afirmă că el este acuzat în cadrul unei alte cauze penale, pe care au preluat-o de la organele din Federația Rusă. De partea cealaltă, avocata suspectului afirmă că clientul ei a fost reținut, în lipsa unor probe, și că ar fi torturat în detenție.

Potrivit procurorilor, la această etapă, Pruteanu Oleg, alias Borman, este arestat într-o cauză penală preluată de la organele de drept din Federația Rusă, iar faptele incriminate sunt altele decât cele instrumentate de către procuratura Republicii Moldova. Unele dintre ele au deja expediate în judecată. În comunicatul de presă, oamenii legii mai afirmă că avocata Ala Raevschi este soacra liderului organizației Oleg Pruteanu, alias Borman. Mai mult, apărătoarea ar fi cercetată de către Centrul Național Anticorupție.

„Investigațiile financiare paralele, efectuate de către Centrul Național Anticorupție în privința (…) membrilor familiei organizației criminale, au constatat discrepanțe majore între veniturile și cheltuielile avute și de către soacra învinuitului Oleg Pruteanu, alias Borman, avocatul Ala Raevschi.”

Și avocata a oferit detalii despre acest caz, în cadrul unei conferințe de presă: „Da, sunt avocata Raievschi și în loc să stau să ma joc cu nepoata mea trebuie să umblu și să spun cine este PCCOSS și de ce fac așa măgării și prostii. 16,54 -20,18 M-au intimidat, m-au speriat, m-au atacat cu dosare penale. Acum încearcă să spună… ce am eu aici. Bine oameni buni, de ce nu ați făcut investigațiile? Pentru că eu am doar un apartament”.

Apărătoarea mai spune că Oleg Pruteanu ar fi torturat: „A fost încarcerat, încătușat, băgat în subsol în lipsa unor probe fără acțiunea unei urmăriri penale, torturat”.

Acesta a expediat procurorului general interimar să dezmintă informațiile apărute pe pagina procuraturii în legătură cu dosarul Borman. Asta pentru că a fost încălcată prezumția nevinovăției.
Dumitru ROBU, PROCUROR INTERIMAR GENERAL: „O să fie examinată solicitarea”.

Acum doua zile, Procuratura Generală a anunțat că dosarul penal deschis în Federația Rusă pentru trafic de droguri, în care figurează Vladimir Plahotniuc și Constantin Țuțu, a fost preluat de autoritățile de la noi, iar liderul grupării, Oleg Pruteanu, alias Borman se afla în arest preventiv în penitenciarul nr.13.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram