Fostul președinte al R. Moldova, Petru Lucinschi, neagă că ar fi printre beneficiarii fraudei bancare și anunță că va merge la Procuratură pentru a se clarifica cu acuzațiile care îi sunt aduse.

„Nu am luat niciun ban, nimic. O să mă clarific la Procuratură. Să-mi arate o tranzacție undeva, că am primit niște bani pe vreun cont, că am vreo firmă”, a declarat Petru Lucinschi pentru TV8.

Experții companiei Kroll au scris că Petru Lucinschi a cumpărat un pachet de acțiuni de 4,8% la „Unibank” cu 14 milioane de lei împrumutați de la firma off-shore „Rosslyn Trade LLP”. Aceasta era înregistrată în același oficiu din Edinburgh, Marea Britanie, ca și firma „Harrogate Consulting LP”, de la care s-au împrumutat Rita Țvic, Vladimir Novasadiuc și Olga Bondarciuc.

În același oficiu din Edinburgh erau înregistrate și off-shore-urile „La Costa Trade LLP” și „Fairmac LP” de la care s-au împrumutat deputatul Viorel Melnic, Aurel Marinescu, Veaceslav Lupov, Tudor Negru și Liliya Pleskachevskaya (impresarul soției lui Ilan Șor, interpreta Jasmin).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!