/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Petru Lucinschi, despre apariția numelui său în raportul Kroll: „O să mă clarific la Procuratură”

27 septembrie 2019, ora 11:47

Fostul președinte al R. Moldova, Petru Lucinschi, neagă că ar fi printre beneficiarii fraudei bancare și anunță că va merge la Procuratură pentru a se clarifica cu acuzațiile care îi sunt aduse.

„Nu am luat niciun ban, nimic. O să mă clarific la Procuratură. Să-mi arate o tranzacție undeva, că am primit niște bani pe vreun cont, că am vreo firmă”, a declarat Petru Lucinschi pentru TV8.

Experții companiei Kroll au scris că Petru Lucinschi a cumpărat un pachet de acțiuni de 4,8% la „Unibank” cu 14 milioane de lei împrumutați de la firma off-shore „Rosslyn Trade LLP”. Aceasta era înregistrată în același oficiu din Edinburgh, Marea Britanie, ca și firma „Harrogate Consulting LP”, de la care s-au împrumutat Rita Țvic, Vladimir Novasadiuc și Olga Bondarciuc.

În același oficiu din Edinburgh erau înregistrate și off-shore-urile „La Costa Trade LLP” și „Fairmac LP” de la care s-au împrumutat deputatul Viorel Melnic, Aurel Marinescu, Veaceslav Lupov, Tudor Negru și Liliya Pleskachevskaya (impresarul soției lui Ilan Șor, interpreta Jasmin).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram