/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Robu: „În timpul apropiat o să avem deja persoane bănuite în dosarul uzurpării puterii în stat”

missing
27 septembrie 2019, ora 14:04

În timpul apropiat vor apărea numele bănuiților în dosarul uzurpării puterii în stat, a declarat procurorul general interimar după ședința de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Dumitru Robu susține că, în curând, va oferi și declarații cu privire la investigațiile efectuate în dosarul respectiv.  

„Pe cauza penală pornită pe uzurparea puterii în stat se efectuează un volum foarte mare de acțiuni. Datorită cooperării între instituțiile statului la etapa dată deja avem conturat un tablou la ceea ce s-a întâmplat în perioada lunii iunie curent. În timpul apropiat o să avem deja și persoane bănuite pe prezenta cauză penală”, a declarat procurorul.

„Se efectuează toate acțiunile de urmărire penală necesare pentru a constata care au fost circumstanțele ce au stat la baza adoptării hotărârilor Curții Constituționale și, inclusiv, ce a avut loc în perioada 8 – 14 iunie. În timpul apropiat vom veni cu careva declarații cu privire la anumite investigații care sunt efectuate pe dosarul respectiv”, a spus Dumitru Robu.

Pe 5 august Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pe faptul uzurpării puterii de stat în baza unei ordonanțe emise de procurorul general interimar. Printre cei care au fost audiați de către procurori în acest dosar se numără deputatul Dumitru Alaiba.

Anterior, parlamentarul a declarat că mai mulți deputați au fost invitați la Procuratura Generală în calitate de martori în dosarul privind uzurparea puterii în stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram