Activistul Pavel Grigorciuk a fost înregistrat în calitate de candidat la funcția de consilier municipal Chişinău din partea Partidului Stânga Europeană. Anunțul a fost făcut de candidatul formațiunii la funcția de Primar al capitalei, activistul Vitalie Voznoi.

Hotărârea respectivă a fost emisă de către Consiliul electoral de circumscripția electorală Chişinău.

Potrivit lui Voznoi, anterior CECE Chișinău a amânat examinarea chestiuni ce ține de înregistrarea candidaturii lui Pavel Grigorciuk pentru că a cerut informații de la Autoritatea Națională de Integritate despre declarația de venit.

Amintim că pe 11 septembrie în fața Curții de Apel Chișinău a avut loc o altercație între Pavel Grigorciuk și procurorul Nicu Șendrea. În timp ce omul legii susține că a fost bătut, Grigorciuk afirmă că doar și-a recuperat telefonul și nu-și amintește dacă l-a lovit pe procuror. Ulterior, el a fost reținut pe 23 septembrie curent.

Grigorciuk este cercetat într-un alt dosar pentru huliganism, după ce i-a dat o palmă deputatului democrat Sergiu Sârbu.

Dat fiind faptul că Pavel Grigorciuk a mai fost cercetat pentru huliganism, acesta riscă o pedeapsă în formă de amendă de până la 67.500 lei sau o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!