Republica Moldova găzduiește Olimpiada Internațională de Limba franceză, care se desfășoară la Universitatea de Stat. La Olimpiada din acest an participă 36 de elevi și 12 profesori, reprezentanți ai 6 țări: Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Moldova și România.

Concursul constă din proba individuală (scrisă) de evaluare a nivelului de competență în franceză și o probă pe echipe, axată pe creativitatea elevilor și expunerea orală în anumite contexte.

Probele de concurs au loc pe parcursul zilei de 28 și 29 septembrie, iar rezultatele vor fi anunțate în cadrul festivității de premiere a învingătorilor, care va avea loc în data de 29 septembrie, ora 16.00, la USM.

Olimpiada Internațională de Limba franceză, aflată la cea de-a cincea ediție, este organizată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, și Organizația Internațională Francofonă, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!