/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Președintelui CSJ i-a fost trasmisă citație să se prezinte pentru audieri la Procuratura Anticorupție, în calitate de bănuit

29 septembrie 2019, ora 16:21

Procuratura Anticorupție i-a transmis, prin intermediul membrilor familiei, citație președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță. Acesta urmează să se prezinte la Procuratură pe data de 2 octombrie, pentru a fi audiat în calitate de bănuit.

Ofițerul de presă al PA, Cătălina Bogonos, a declarat pentru TV8 că, în cazul în care nu se va prezenta, Ion Druță va fi dat în căutare.

Amintim că Procuratura Anticorupție a făcut percheziții la domiciliul președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, în dosarul deschis pe numele lui în care este acuzat de îmbogățire ilicită.

Săptămâna trecută au fost efectuate percheziții la sediul CSJ care îl vizau tot pe Ion Druță. Magistratul a rămas fără imunitate după ce procurorul general interimar a solicitat ridicarea acesteia de la CSM.

Procurorul general interimar a pornit urmărirea penală pe numele lui Ion Druță pentru faptul îmbogățirii ilicite.

Dacă judecătorul va fi găsit vinovat de fapta incriminată, riscă o amendă în mărime de până la 500 de mii de lei sau închisoare de până la 15 ani. În ambele cazuri, acesta ar fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 10 la 15 ani.

Ultima oră! Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, își dă demisia

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram