/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Contestația depusă de Ruslan Codreanu, respinsă de Comisia Electorală Centrală

missing
30 septembrie 2019, ora 20:13

Comisia Electorală Centrală a respins contestația depusă de Ruslan Codreanu împotriva deciziei Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău (CECEC), care nu l-a înregistrat în cursa electorală pentru funcția de primar al Chișinăului. Șapte membri ai CEC au fost pentru respingerea contestației, iar doi membri s-au abținut de la vot.

Vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban, a propus să fie întreruptă examinarea chestiunii, să fie modificate datele în sistemul informatic și verificate din nou toate semnăturile colectate de Codreanu.

Ar fi păcat să decidem acum și să rămână și pe o parte și pe altă parte chestiunile nerezolvate”, a spus Șarban.

Propunerea nu a fost susținută de ceilalți membri ai CEC-ului, care au motivat că au fost depistate prea multe nereguli în liste și verificarea repetată a tuturor semnăturilor nu va schimba cu mult situația.

„Chiar dacă am face verificarea semnăturilor de la zero, o să avem aceleași erori”, a fost de părere secretarul CEC, Veaceslav Agrigoroae.

Codreanu a declarat că se aștepta la o astfel de decizie a CEC-ului, dar este pornit să-și caute dreptate în instanța de judecată.

Nu pot să zic că a fost o surpriză, dar am avut o speranță. există probleme în sistem. Membrii CEC la fel au fost de acord că există legi ambigue. Este foarte regretabil că 797 de persoane care și-au depus semnătura nu au fost luate în considerație din cauze birocratice… O să mergem până la capăt. O să apăr drepturile fiecărui om în instanță…O să fie o lecție și pentru noi. Am știut de la început că va fi greu, dar nu am crezut că vom fi atât de boicotați la fiecare etapă”, a declarat Ruslan Codreanu.

Amintim că membrii Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău (CECEC) au respins peste o mie de semnături colectate de echipa lui Ruslan Codreanu și nu l-a înregistrat pe acesta în cursa electorală.

Pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent la funcția de primar al Chișinăului, Codreanu trebuia să aibă zece mii de semnături de la chișinăuienii cu drept de vot. El a colectat în total 10500 de semnături, dar peste 1200 nu au fost validate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram