Ruslan Codreanu, ex-primarul interimar al capitalei, care intenționează să candideze independent la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, a expediat o scrisoare către mai multe ambasade străine din Republica Moldova și instituții europene, în care sesizează partenerii străini ai țării noastre despre faptul că i s-au creat impedimente în procesul de colectare a semnăturilor, iar într-un final nu a fost înregistrat în cursă. 

Codreanu spune că reprezentanții Consiliului electoral  (CECEM)au comis un abuz la adresa sa și îndeamnă instituțiile din străinătate să ia atitudine.

„Cineva vine deja cu promisiuni despre Chișinău din cosmos, ireale și doar pentru că dau bine. Cineva promite metrouri. Cineva promite capitală ca în Europa. Cineva povestește despre idei primite din Moscova. Cineva crede că deja a împărțit capitala și stau relaxați în scăunele! Dar Noi luptăm să fim auziți și să ni se facă dreptate! Azi am trimis scrisoare către ambasade și instituțiile străine, urmează să am și anumite întrevederi. Noi nu ne vom opri”, a comentat Ruslan Codreanu pe pagina sa de Facebook.

Pentru a candida independent Ruslan Codreanu a avut nevoie de zece mii de semnături. Acesta a colectat circa 10 500, iar reprezentanții CECEM Chișinău nu i-au validat 1200 de semnături, astfel, candidatul nu a avut un număr suficient de semnături din partea susținătorilor, pentru a fi înscris în cursa electorală.

Fostul primar interimar mai spune că inițial, când i s-au dat rezultatele preliminare privind înregistrarea sa în cursă, a fost anunțat că circa opt sute de semnături ar fi invalide, iar explicația a fost că nu era indicată suburbia de unde au fost colectate. Ulterior însă i s-a spus că peste o mie de semnături nu sunt conforme, iar explicația membrilor CECEM a fost deja că „există bănuieli rezonabile precum că a semnat o singură persoană”.

Ruslan Codreanu a contestat decizia CECEM Chișinău de a nu-l înregistra în cursa electorală la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Codreanu este unicul candidat care intenționează să participe la alegerile din Chișinău independent.

Pentru a vedea toți candidații înregistrați în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, accesați pagina Alegeri.tv8.md.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!