/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/DOC/ Secretarii de stat, cu venituri de zeci de mii de lei din consiliile de administrare ale companiilor de stat

30 septembrie 2019, ora 10:35

Funcționarii din cadrul mai multor ministere câștigă zeci de mii de lei pe an din activitatea în consiliile de administrare ale întreprinderilor de stat. Unii sunt delegați în câteva companii.

De exemplu, secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Tatiana Ivanicichina, a făcut parte anul trecut din consiliile de administrare ale cinci companii – două societăți pe acțiuni și trei întreprinderi de stat. Funcționara a câștigat în total peste 140 de mii de lei, potrivit declarației de venit pe care a depus-o recent la Autoritatea Națională de Integritate, după ce a demisionat.

Cei mai mulți bani,  Tatiana Ivanicichina i-a ridicat de la SA „Termoelectrica” – peste 68 de mii de lei.

 

Din salariul de secretar de stat al Ministerului Finanțelor, aceasta a câștigat 201 mii lei, adică peste 22 mii de lei pe lună. Tatiana Ivanicichina are un apartament de 47 metri pătrați, pe care l-a moștenit în 2004, iar în anul curent și-a cumpărat o mașină de marca „Lexus” cu 180 de mii de lei.

Un alt secretar de stat care a demisionat de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Dorin Andros, a indicat în declarația de venit peste 92 mii de lei din activitatea în consiliile de administrare ale trei companii de stat. Cel mai bine a fost plătit la „ITA Mecagro”  – cu 42 mii lei.

În calitate de secretar de stat, Dorin Andros a câștigat, până la sfârșitul lunii septembrie 2019, peste 242 mii lei, adică aproximativ peste 26 de mii de lei pe lună.

Funcționarul a moștenit anul trecut un teren și un apartament de 63 de metri pătrați. În 2012, Andros a investit într-un imobil de 73 de metri pătrați peste jumătate de milion de lei. Din 2013 acesta are în proprietate o mașină de marca „Nissan”pentru care a plătit 86 de mii de lei.

Un alt secretar de stat al Ministerului Agriculturii, Aurel Ușurelu, care la fel a demisionat recent, a primit aproape 74 de mii de lei indemnizație doar pentru activitatea în consiliul de administrare la întreprinderea „Franzeluța”. Din salariu a câștigat alte 189 mii lei.

Funcționarul și-a cumpărat anul trecut o mașină de marca „Lexus” cu 17 mii de euro. Acesta are în proprietate două case, cumpărate în 1998, care au fost evaluate la aproape un milion de lei.

Într-un depozit bancar și pe un card, familia Ușurelu își păstrează economiile în sumă de 825 mii lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram