Președintele Republicii Moldova a comentat Adunarea Generală a Judecătorilor care s-a soldat cu demiterea a șase judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Igor Dodon spune că la această etapă este foarte periculos ca autoritățile să intervină în dezbaterea judecătorilor, care potrivit lui, capătă forma unui conflict. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru tribuna.md.

„Situația pare să fie destul de serioasă și ar fi corect să nu facem abuz de calificative în descrierea acesteia. Nici președintele țării, nici prim-ministra sau președinta Parlamentului nu pot da la această etapă un calificativ obiectiv legat de ceea ce se întâmplă, fără a risca să se poziționeze de o parte sau alta”, a declarat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a spus că a cerut o analiză amplă de la echipa sa cu privire la acest subiect.

„Vreau să înțeleg corect toate aspectele care au dus la această situație, posibil voi avea şi discuții cu ambele părţi, după care să pot veni cu eventuale propuneri care să ducă la detensionarea situației din sistemul judecătoresc”, a spus președintele.

Menționăm că membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) activează în regim obișnuit, chiar dacă au fost revocați din funcții la Adunarea Generală a Judecătorilor. Președintele CSM, Dorel Musteață, zice că deocamdată, la adresa instituției nu a ajuns nici o hotărâre.

Amintim că pe 27 septembrie cei șase membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, care au fost delegați de judecători pe 20 octombrie 2017, au fost demiși din funcții. Decizia a fost luată la Adunarea Generală a Judecătorilor la care s-au înregistrat 202 magistrați.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!