Război în Ucraina, ziua 171: Apelul autorităților din Energodar. Slovacia livrează Ucrainei patru obuziere Zuzana

social

Revocați din funcții la Adunarea Judecătorilor, membrii CSM activează în regim obișnuit. Musteață: Nu am primit hotărârea

30 septembrie 2019, ora 11:02
Distribuie:

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) activează în regim obișnuit, chiar dacă au fost revocați din funcții la Adunarea Generală a Judecătorilor, care a avut loc la finele săptămânii trecute. Președintele CSM, Dorel Musteață, zice că deocamdată, la adresa instituției nu a ajuns nicio hotărâre. 

„Suntem la serviciu, Consiliul activează conform programului obișnuit. Așteptăm să ni se prezinte procesul verbal al Adunării, hotărârea, și deja o să avem dreptul de contestare și o să decidem ce facem în continuare. La această oră nu a parvenit deocamdată la noi nici procesul verbal, nici hotărârea”, a spus Dorel Musteață, contactat de TV8.md.

Vineri, 27 septembrie, în urma unei încheieri a Curții de Apel Chișinău, a fost convocată Adunarea Generală a Judecătorilor. În cadrul ședinței li s-au retras mandatele membrilor CSM.

Decizia de convocare a Adunării Generale a Judecătorilor a provocat discuții aprinse în societate și a fost criticată inclusiv de exponenții guvernării de la Chișinău, care au spus că inițiativa are drept scop blocarea activității CSM-ului, în contextul demarării reformei din sistemul Judiciar.

Totul a pornit de la o cerere semnată inițial de un grup de 87 de judecători, nemulțumiți de activitatea CSM-ului, care au solicitat convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, pentru a pune la vot demisia membrilor CSM. Membrii CSM nu au recunoscut încheierea și au atacat-o în instanța superioară.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram