Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) activează în regim obișnuit, chiar dacă au fost revocați din funcții la Adunarea Generală a Judecătorilor, care a avut loc la finele săptămânii trecute. Președintele CSM, Dorel Musteață, zice că deocamdată, la adresa instituției nu a ajuns nicio hotărâre. 

„Suntem la serviciu, Consiliul activează conform programului obișnuit. Așteptăm să ni se prezinte procesul verbal al Adunării, hotărârea, și deja o să avem dreptul de contestare și o să decidem ce facem în continuare. La această oră nu a parvenit deocamdată la noi nici procesul verbal, nici hotărârea”, a spus Dorel Musteață, contactat de TV8.md.

Vineri, 27 septembrie, în urma unei încheieri a Curții de Apel Chișinău, a fost convocată Adunarea Generală a Judecătorilor. În cadrul ședinței li s-au retras mandatele membrilor CSM.

Decizia de convocare a Adunării Generale a Judecătorilor a provocat discuții aprinse în societate și a fost criticată inclusiv de exponenții guvernării de la Chișinău, care au spus că inițiativa are drept scop blocarea activității CSM-ului, în contextul demarării reformei din sistemul Judiciar.

Totul a pornit de la o cerere semnată inițial de un grup de 87 de judecători, nemulțumiți de activitatea CSM-ului, care au solicitat convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, pentru a pune la vot demisia membrilor CSM. Membrii CSM nu au recunoscut încheierea și au atacat-o în instanța superioară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!