/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Soluția lui Valeriu Munteanu pentru a scăpa de murdăria din Chișinău

missing
30 septembrie 2019, ora 22:03

Fost ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, declară război murdăriei din Chișinău. Candidatul la șefia capitalei consideră că mormanele de gunoi vor dispărea dacă o singură companie va face curățenie și nu vreo cinci, cum este în prezent. Ca să fie mai explicit, concurentul și-a ținut discursul din fața unei grămezi de crengi și frunze, pe care a găsit-o chiar în centrul capitalei.

Valeriu Munteanu afirmă că, anual, autoritățile municipale cheltuite milioane de lei pentru servicii de curățenie, însă fără folos. Întreprinderile de gestionare a blocurilor locative ar primi câte 41 de milioane de lei pentru a mătura trotuarele, iar 67 de milioane ar ajunge la cei de la „Spații Verzi” ca să curețe porțiunile neasfaltate.

VALERIU MUNTEANU, CANDIDAT USB

Întreprinderile sunt într-o permanentă luptă între ele și există spații pe care nu le recunoaște nimeni dintre ei. Și există spații unde niciodată nimeni nu face curățenie pentru că nu există un gestionar unic în fața primarului.

Candidatul și-a susținut discursul în fața unui morman de crengi și frunze lăsate de izbeliște, în centrul orașului, și a oferit un exemplu din propria-i copilărie.

VALERIU MUNTEANU, CANDIDAT USB

În două camere și dădeam tot la fratele cel mare. Managerul, mama a constatat că o astfel de paradigmă nu ține. Iată că 30 de ani, din păcate pentru municipiul Chișinău, nu au fost suficienți ca managerii orășenești din Chișinău să-și dea seama că este o mare mare prostie acest lucru.

Soluția lui este ca toate întreprinderile responsabile de curățenia din oraș să fie comasate în una singură.

VALERIU MUNTEANU, CANDIDAT USB

Da, vor avea de suferit conducătorii acestor întreprinderi, mașinile lor, benzina lor, dar acești bani vor fi canalizați către cumpărarea echipamentelor mecanizate pentru salubrizare.

Candidatul USB își mai propune, dacă va ajunge primar, să cumpere aspiratoare performante în loc de mături pentru frunzele care inundă străzile toamna. Iar iarna, în loc de sare, pe drumuri planifică să arunce lichid modern, pentru a curăți zăpada.

– Nici un sondaj nu zice că treceți în turul 2. Cum planificați să redresați situația până la alegeri? – Este măria sa alegătorul, cel care decide în acest sens. Cred foarte exact în capacitatea locuitorilor Municipiului Chișinău în a alege grâul de neghină.

Valeriu Munteanu a fondat partidul unionist „Uniunea Salvați Basarabia”, acum două luni. În februarie, el a candidat la alegerile parlamentare pe lista blocului ACUM, pe circumscripția orașului Orhei, unde a fost învins de Ilan Șor. Politicianul s-a alăturat blocului la scurt timp după ce a părăsit Partidul Liberal, unde deținea funcția de vicepreședinte. Anterior, el a deținut și funcția de ministru al Mediului.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram