/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Beată la volan, fără permis și cu piciorul pe accelerator - „păcatele” penale și contravenționale ale șoferiței Porsche-ului care a provocat accidentul de la Buiucani

missing
01 octombrie 2019, ora 14:14

130 de kilometri la oră – la acest indicator s-a oprit ieri vitezometrul „Porsche”-ului condus de o tânără de 34 de ani, în momentul în care mașina de lux s-a izbit violent de troleibuzul de pe ruta nr. 21, la intersecția străzilor Alba Iulia și Onisifor Ghibu de la Buiucani. „Intersecția nu este una periculoasă”, spun cei de la Poliție.  Anul trecut, aici s-au produs doar două accidente. În schimb, conducătoarea auto are în cazierul juridic mai multe „păcate” penale și contravenționale, legate de pasiunea ei pentru șofat, pentru care a plătit câteva amenzi, a stat câteva luni la închisoare și a rămas fără permis. Dar aceasta nu a oprit-o să urce din nou la volan. Ultima oară când a făcut-o, pasagerul pe care-l avea în mașină, un bărbat cam de aceeași vârstă cu ea, nu a supraviețuit…

10 DECEMBRIE 2010

Pe data de 10 decembrie 2010 șoferița a fost condamnată de magistrații de la Judecătoria Râșcani pentru huliganism (Articolul 287, aliniatul 1, Cod penal) – „acţiunile intenţionate care încalcă grosolan ordinea publică, însoţite de aplicarea violenţei asupra persoanelor sau de ameninţarea cu aplicarea unei asemenea violenţe, de opunerea de rezistenţă violentă reprezentanţilor autorităţilor sau altor persoane care curmă actele huliganice, precum şi acţiunile care, prin conţinutul lor, se deosebesc printr-un cinism sau obrăznicie deosebită”. A fost însă eliberată de răspundere penală și s-a ales cu o amendă de 2000 de lei.

16 MAI 2010

Șoferița conducea un automobil de model „BMW X5” și a fost stopată de inspectorii de patrulare la intersecția străzilor Ion Creangă și Bucuriei din Chișinău, fiind bănuită că este beată la volan, dar a refuzat să treacă testul la alcool. Într-un final, procurorii au demonstrat că aceasta era beată și șoferița s-a ales din nou cu o amendă, de această dată, de 3000 de lei.

31 DECEMBRIE 2016

În 2016, în seara de Revelion, pe strada 31 august din Orhei, conducătoarea auto a fost iarăși prinsă în stare de ebrietate avansată la volan. Ulterior, aceasta a fost condamnată la patru luni de închisoare, fiindu-i amânată însă executarea pedepsei pe un termen de trei ani.

29 OCTOMBRIE 2017 

Peste aproximativ un an, pe 27 octombrie 2017, deja în Chișinău, aflându-se în același „Porsche”, șoferița a provocat un accident. Oamenii legii au constatat că și atunci aceasta era beată la volan și nu avea permis de conducere. Pe data de 6 iulie 2018, pe acest caz, tânăra a fost condamnată la alte patru luni de închisoare cu executare în penitenciarul pentru femei de tip închis. La această pedeapsă i s-a adăugat și sentința pentru incidentul de la Orhei și, într-un final, pedeapsa definitivă a fost de șase luni de detenție la închisoarea de la Rusca, unde a stat în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019.

43 DE PROCESE VERBALE CONTRAVENȚIONALE

Pe lângă dosarele penale în care a fost vizată șoferița, în ultimii opt ani, Poliția i-a întocmit 43 de procese verbale contravențioale:

  • Conducere fără centură – 8 cazuri;
  • Ignorarea indicatoarelor de sens obligatoriu – 5 cazuri;
  • Situații de accident rutier – 4 cazuri;
  • Depășirea limitei de viteză – 2 cazuri;
  • Accidente rutiere mici – 2 cazuri;
  • Conducerea în stare de ebrietate – 2 cazuri;
  • Conducerea mașinii fără revizia tehnică – 2 cazuri;
  • Părăsirea locului accidentului – 1 caz.

Șoferița a mai fost prinsă fără permis de conducere, fără asigurare, vorbind la telefon în timp ce conducea ș.a.

În prezent, conducătoarea auto se află la spital în stare gravă. Aceasta a fost operată noaptea trecută. Totodată, medicii i-au prelevat probe de sânge și urină pentru a depista dacă era sau nu în stare de ebrietate la volan ieri, când s-a produs accidentul tragic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram