/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Codreanu a atacat în instanță decizia Consiliului Electoral prin care a fost exclus din cursă

missing
01 octombrie 2019, ora 17:41

Fostul edil al capitalei Ruslan Codreanu a atacat la Judecătoria Râșcani decizia Consiliului Electoral de Circumscripție a municipiului Chișinău (CECEMC) de a nu-l înregistra în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.

„Am depus dosarul la Judecătoria Râșcani. Noi atacăm decizia Consiliului Electoral de Circumscripție nr.1 care nu ne-a validat semnăturile. Cristina Țărnă va fi avocatul meu în instanță”, a declarat Ruslan Codreanu pentru tv8.md.

Fostul primar interimar a mai spus că: „acum în perioada electorală conform Codului electoral în maxim trei zile instanța trebuie să se pronunțe”.

CEC a respins contestația depusă de Ruslan Codreanu împotriva deciziei CECEMC care nu l-a înregistrat în cursa electorală pentru funcția de edil al municipiului Chișinău. Șapte membri ai CEC au fost pentru respingerea contestației, iar doi membri s-au abținut de la vot.

Amintim că Consiliul Electoral de Circumscripție a municipiului Chișinău nu a validat circa o mie de semnături colectate de echipa lui Codreanu de la chișinăuieni.

Ruslan Codreanu este unicul candidat independent care intenționa să lupte pentru fotoliul de primar al Chișinăului la alegerile locale din 20 octombrie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram