Fostul edil al capitalei Ruslan Codreanu a atacat la Judecătoria Râșcani decizia Consiliului Electoral de Circumscripție a municipiului Chișinău (CECEMC) de a nu-l înregistra în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.

„Am depus dosarul la Judecătoria Râșcani. Noi atacăm decizia Consiliului Electoral de Circumscripție nr.1 care nu ne-a validat semnăturile. Cristina Țărnă va fi avocatul meu în instanță”, a declarat Ruslan Codreanu pentru tv8.md.

Fostul primar interimar a mai spus că: „acum în perioada electorală conform Codului electoral în maxim trei zile instanța trebuie să se pronunțe”.

CEC a respins contestația depusă de Ruslan Codreanu împotriva deciziei CECEMC care nu l-a înregistrat în cursa electorală pentru funcția de edil al municipiului Chișinău. Șapte membri ai CEC au fost pentru respingerea contestației, iar doi membri s-au abținut de la vot.

Amintim că Consiliul Electoral de Circumscripție a municipiului Chișinău nu a validat circa o mie de semnături colectate de echipa lui Codreanu de la chișinăuieni.

Ruslan Codreanu este unicul candidat independent care intenționa să lupte pentru fotoliul de primar al Chișinăului la alegerile locale din 20 octombrie curent.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!