/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Dezbateri electorale la TV8! Ce facem cu drumurile proaste din Chișinău? Soluțiile candidaților la Primărie

missing
01 octombrie 2019, ora 20:34

Ce facem cu drumurile proaste din Chișinău? La această întrebare au fost îndemnați să răspundă azi cei patru candidați invitați în platoul dezbaterilor electorale de la TV8 – Victor Chironda, Dumitru Țîra, Vitalie Voznoi și Serghei Toma. Iată cum au răspuns candidații:  

Victor Chironda, candidatul Mișcării Socio-Politice „Forța Nouă”

„Vom pune accentul pe restabilirea infrastructurii pietonale, trebuie să valorificăm banii alocați pentru acest lucru și să implementăm corect proiectele de reabilitare a drumurilor. Până acum nu au fost investiții în trotuare, este imposibil să te deplasezi pe ele. Ne propunem ca minim 10% din toți banii alocați pentru reparația drumurilor să fie redirecționate pentru reparația trotuarelor”.

Vitalie Voznoi, candidatul Partidului Stânga Europeană

„Trebuie să monitorizăm cheltuielile, să responsabilizăm funcționarii, dacă noi îi vom avea pe Gamrețki și Boldurescu la rezolvarea acestor probleme, atunci noi nu o să avem drumuri bune”.

Dumitru Țîra, candidatul Partidului Popular European

Candidatul PPEM consideră că rezolvarea problemei pornește de la stoparea corupției și „alungarea” verișorilor și cumătrilor de la Primărie: „Eu nu sunt drumar, dar eu știu cum să-i oblig să nu mai fure. E foarte clar că drumul trebuie să fie durabil, să aibă trotuare, piste pentru bicicliști, să fie iluminat și să aibă marcaj desigur. În mare parte, problema aici este că se fură”.

Serghei Toma, candidatul Partidului Oamenilor Muncii

„Noi trebuie să facem un concept de oraș al viitorului, de aici trebuie să începem lucrurile (…). Trebuie să fie licitații publice; sunt resurse pe care le putem refolosi pentru a reduce costurile precum pietre de la alte construcții, sticle, cauciucuri”.

O nouă rundă de dezbateri „Alege liber” la TV8 va avea loc mâine, 2 octombrie, începând cu ora 19:50.

Mai multe detalii despre candidații fa funcțiile de primari și deputați la alegerile din 20 octombrie, aflați pe pagina alegeri.tv8.md.

Vezi și:

/VIDEO/ Alege liber, la TV8! Cum vor rezolva candidații la primăria Chișinău problema mirosului urât din oraș

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram