01Standardele europene sunt respectate ca la carte de către producătorul autohton de carne și mezeluri „Meat House”. Printre cele mai importante sunt siguranța și calitatea producției. Astfel că, în contrast cu imaginile apărute recent pe rețelele sociale, curățenia în interiorul secției de producere e la ordinea zilei. Înainte de a intra, fiecare angajat trece o procedură specială de dezinfecție a mâinilor și îmbracă haine sterile. Iar încăperile, inclusiv tavanul și pereții, sunt prelucrate cu soluții bactericide.

EVGHENII EMELIN, ȘEFUL SECȚIEI DE PRODUCERE: „Zilnic, sau chiar de câteva ori pe zi, când schimbăm tipul de produs, spălăm utilajul neapărat”.

Ulterior, pentru un grad sporit de siguranță, secția e dezinfectată și cu lumină albastră.

VICTOR CRANGACI, ȘEFUL SECȚIEI DE AMBALARE: „Sălile de operație din spitale sunt curățite la fel”.

Strict monitorizată este și calitatea cărnii. Așa că fiecare lot are propriul său pașaport, iar utilajul din secție este doar de ultimă generație.

EVGHENII EMELIN, ȘEFUL SECȚIEI DE PRODUCERE: „Tehnologul lipește eticheta pe care scrie când a fost produsă carnea, din ce lot face parte și fel de carne este. În ziua de astăzi, doar doi producători de mezeluri din țară noastră dețin așa utilaj”.

Zilnic aici sunt produse până la 25 tone de mezeluri.

VICTOR CRANGACI, ȘEFUL SECȚIEI DE AMBALARE: „Cel mai popular este parizer „Doktorskaia”. Este consumată în fiecare zi, la mic dejun sau când doresc oamenii, chiar la prânz sau cină”.

Mai nou, Meat House a deschis recent și propria brutărie, care produce până la 7000 de unități pe zi.

ANGELA LUPAȘCU, TEHNOLOG: „Noi folosim maia, pe bază de bacterii acido-lactice și în produsele noastre e foarte puțină drojdie, e natural, nu folosim amelioratori”.

Iar ceea ce ține de acuzațiile prezentate recent pe rețelele sociale, responsabilii afirmă că acestea nu sunt veridice. O demonstrează responsabilitatea și grija depusă zilnic de către angajați pentru fiecare produs în parte.

OLEG BODAȘCO, DIRECTOR GENERAL „MEAT HOUSE”: „O să contestăm informația pentru că nu este veridică. Nici materialele video, nici cele din presă nu corespund realității”.

Meat House este unul dintre cei mai cunoscuși producători de carne și mezeluri din Republica Moldova. În total în țară sunt deschise 15 magazine de firmă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!