/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Australia vrea să introducă mesaje dure DIRECT pe țigări pentru a-i încuraja pe fumători să renunțe la acest viciu

02 octombrie 2019, ora 12:32

Studiile recente au arătat că avertizările precum „minute pierdute din viață” pe țigări ar fi mult mai eficiente decât cele de pe pachetele cu țigări. Acestea i-ar putea determina pe fumători să renunțe mai ușor la viciu. 

Aaron Drovandi, un cercetător de la Universitatea James Cook din Queensland a efectuat un sondaj în care a întrebat peste două mii de oameni dacă actualele avertismente de pe pachetele cu țigări îi ajută să se lase de fumat. Rezultatele sondajului au arătat că, deși un număr semnificativ de australieni nu mai fumează de mai mulți ani, nu au renunțat la acest obicei datorită avertismentelor de pe pachetele cu tutun, acestea dovedindu-se a fi prea puțin eficiente, susțin respondenții.

„Acest lucru se întâmplă din cauza expunerii repetitive. Dacă te uiți la o imagine dezgustătoare de mai multe ori, efectul nu va mai fi același”, a spus Drovandi pentru The Guardian.

„Avertismentele de pe pachetele cu țigări, precum emfizemul sau gangrena au rămas neschimbate. Sunt doar niște imagini grafice, care își pierd la un moment dat impactul. Noutatea avertizărilor de pe fiecare țigară s-a dovedit a fi de aproape două ori mai eficientă decât cele de pe pachete, fenomenul fiind întâlnit la un număr de participanți de toate vârstele la sondaj”, a declarat cercetătorul.

Legile Australiei privind împachetarea țigărilor au fost de mai multe ori contestate de companiile de tutun, dar preluate de autoritățile din alte state, inclusiv de cele din Marea Britanie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram