Reprezentanții comisiei parlamentare care investighează circumstanțele devalorizării sistemului bancar au expediat organelor de drept o solicitare de informații cu privire la implicarea unei firme (Alsvit-vin SRL), ce ar aparține soțului președintei Parlamentului Zinaida Greceanîi, în schemele „furtului miliardului”. Despre aceasta a anunțat președintele comisiei, deputatul Alexandru Slusari, la emisiunea „Politica Nataliei Moarari” de la TV8. 

„Nu era în misiunea comisiei, dar există acest interes public și, pentru a clarifica lucrurile, noi am făcut acest demers”, a declarat Alexandru Slusari.

Despre această firmă a fost scris anterior în presă că ar figura în raportul Kroll 1. Slusari a negat în repetate rânduri, după ce a primit de la Banca Națională documentul cu așa-zisa lisată a beneficiarilor fraudei bancare, în care sunt indicate firmele și tranzacțiile din schemele de devalorizare a sistemului bancar, că această firmă nu figurează în document și în raportul Kroll 2. Recent însă, Ziarul de Gardă a scris, cu referire la date de la Centrul Național Anticorupție, că firma dată figurează în două dosare penale, unul, pornit în 2018 și altul, în 2019.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!