/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Comisia care investighează frauda bancară cere de la procuratură informații despre firma care i-ar aparține soțului Zinaidei Greceanîi

02 octombrie 2019, ora 08:01

Reprezentanții comisiei parlamentare care investighează circumstanțele devalorizării sistemului bancar au expediat organelor de drept o solicitare de informații cu privire la implicarea unei firme (Alsvit-vin SRL), ce ar aparține soțului președintei Parlamentului Zinaida Greceanîi, în schemele „furtului miliardului”. Despre aceasta a anunțat președintele comisiei, deputatul Alexandru Slusari, la emisiunea „Politica Nataliei Moarari” de la TV8. 

„Nu era în misiunea comisiei, dar există acest interes public și, pentru a clarifica lucrurile, noi am făcut acest demers”, a declarat Alexandru Slusari.

Despre această firmă a fost scris anterior în presă că ar figura în raportul Kroll 1. Slusari a negat în repetate rânduri, după ce a primit de la Banca Națională documentul cu așa-zisa lisată a beneficiarilor fraudei bancare, în care sunt indicate firmele și tranzacțiile din schemele de devalorizare a sistemului bancar, că această firmă nu figurează în document și în raportul Kroll 2. Recent însă, Ziarul de Gardă a scris, cu referire la date de la Centrul Național Anticorupție, că firma dată figurează în două dosare penale, unul, pornit în 2018 și altul, în 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram