/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Octavian Țîcu: Am avut două cereri exprese de a-mi depune mandatul - una de la Platforma Da și alta de la PAS

02 octombrie 2019, ora 08:15

Deputatul Octavian Țîcu, cel care acum aproximativ două săptămâni a anunțat că părăsește fracțiunea Platformei DA din Parlament, spune că i s-a cerut de două ori să-și depun mandatul. Unul dintre îndemnuri a venit de la un fost coleg de-al său din fracțiunea Platforma Da, iar altul, din partea unui deputat din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Declarațiile au fost făcute aseară, la emisiunea Candidat, de la TVC 21, însă Țîcu a evitat să spună cine anume i-a cerut să-și depună mandatul.

„Dacă o să vă spun cine mi-a zis, o să râdeți. Pe mine chestia asta m-a amuzat foarte mult (…). O să vă spun odată, acum nu pot să vă spun, pentru că eu sper că omu în cauză are remușcări de conștiință ”, a comentat Țîcu.

Deputatul a vorbit despre mai multe nemulțumiri ce l-au făcut să ia decizia de a părăsi fracțiunea cum ar fi: semnarea uni nou acord dintre ACUM și PSRM, unele numiri în funcții, votul lui Andrei Năstase la APCE în favoarea Rusiei, numirea Olesei Stamate ministră a Justiției ș.a.

După ce a anunțat că pleacă din fracțiune, Octavian Țîcu s-a înregistrat în cursa electorală pentru Primăria Chișinău; acesta candidează din partea Partidului Unității Naționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram