/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Șeful DIICOT din România, Felix Bănilă, și-a depus demisia de onoare. Cum și-a motivat decizia

02 octombrie 2019, ora 13:21

Șeful DIICOT din România, Felix Bănilă, și-a depus azi demisia de onoare. Asta după ce ieri a refuzat să o facă, spunând că ar fi o lașitate. Potrivit acestuia, demisia a fost necesară ”astfel încât colegii săi să lucreze într-un climat lipsit de presiune”. 

”Deși am convingerea că nu am eșuat în îndeplinirea atribuțiilor conferite de lege în calitate de procuror șef al DIICOT, iar speța ”Caracal” nu depășește nivelul priceperii mele și al aptitudinii soluționării ei de către ai mei colegi . În urma discuțiilor purtate cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu membrii Secției de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, dar și în baza propriului raționament. ”

Am înţeles să îmi depun demisia de onoare din funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, sens în care am înaintat-o Ministrului Justiţiei, respectând parcursul legal al actului numirii în această funcţie, pentru a aprecia cu privire la oportunitatea transmiterii ei neîntârziate Preşedintelui României, spre a fi acceptată şi a se luat act de aceasta, în vederea emiterii decretului de eliberare din această funcţie, dată până la care voi continua să asigur conducerea DIICOT”, transmite Felix Bănilă, printr-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Felix Bănilă a declarat că demisia sa nu vine pe fondul faptului că nu și-ar fi făcut datoria și susține că nu poate accepta ca instituţia să „reprezinte ţinta predilectă şi lipsită de apărare a celor care au obligaţia de rezervă ori a unor persoane neavizate domeniului sau / şi lipsite de cultura juridică necesară”.

Luni, Klaus Iohannis a solicitat demisia lui Bănilă din funcția de procuror – șef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal. Președintele României a condamnat modul în care a fost tratată familia Luizei Melencu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram