/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Trei deputați democrați, chemați la audieri în comisia ce anchetează puciul anticonstituțional

missing
02 octombrie 2019, ora 10:56

Deputații democrați Vladimir Cebotari, Sergiu Sârbu și Igor Vremea au fost invitați pe 8 octombrie la ședința Comisiei parlamentare ce investighează tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de PDM în luna iunie. Anunțul a fost făcut de deputatul Mihail Popșoi, președintele comisiei.

La audieri mai sunt așteptați vicepreședintele PDM, Alexandru Cauia, fostul secretarul general de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Simion Carp, fostul șef adjunct al Inspectoratului Generalul al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, șeful Biroului de Curieri Speciali, Valeriu Cemîrtan, dar și președintele Asociației Procurorilor Republicii Moldova, Alexandru Cladco.

Comisia de anchetă a fost constituită pe 18 iunie şi urma să prezinte Parlamentului raportul cu privire la circumstanţele de fapt şi de drept privind tentativa puciului anticonstituţional a Partidului Democrat în cel mult 120 de zile. Ulterior, deputații au prelungit termenul cu 60 de zile. Astfel, raportul urmează a fi prezentat în fața deputaților până pe 18 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram