Victor Chironda, candidatul Mișcării Socio-Politice „Forța Nouă” la funcția de primar al capitalei, indică în declarația de avere o mașină de model Honda Jazz și scrie că a cumpărat-o cu 5000 de lei. „Am cumpărat-o de la prietena mea”, a explicat acesta în cadrul dezbaterilor electorale „Alege Liber” de la TV8. 

„Mi-a oferit-o practic în dar. Este o mașină destul de veche și ruginită și colegii întotdeauna mă întreabă de ce nu o repar. E o mașină pe care o folosesc câteodată acum, în campanie, când am nevoie de transport să mă deplasez mai des, în rest, prefer să mă deplasez cu transportul public totuși”, a explicat Chironda.

În context, contracandidatul său din partea Partidului Stânga Europeană, Vitalie Voznoi, spune că va veni cu o inițiativă legislativă în acest sens: „Eu sper că într-o zi noi o să propunem în Parlament o lege prin care vom permite procurarea apartamentelor și a mașinilor cu 20% mai mult decât prețurile indicate în declarațiile de venit”.

La alegerile parlamentare din iarnă, au mai fost cazuri în care candidații la funcția de deputat au indicat în declarațiile de avere mașini la prețuri mult mai mici, comparativ cu cele de pe piață. Printre aceștia a fost și Alexandru Slusari, care indica în declarație o mașină de model Nissan X-Trail, din anul 2005, cu o valoare de  1500 de euro, în timp ce pe piață prețul mediu al acestui model de autoturism este de 5000 de euro. Explicația acestuia a fost, de asemenea, că mașina este veche și a cumpărat-o de la niște cunoștințe.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!