/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Administratorul unei întreprinderi din Taraclia, aflate în proces de insolvabilitate, reţinut pentru o mită de 450 000 de lei

03 octombrie 2019, ora 14:10

Administratorul de insolvabilitate al  un întreprinderi din Taraclia a fost reținut de ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar de corupție. Acesta este suspectat că ar fi pretins de la un agent economic mită de 450 de mii de lei pentru a-i vinde la un preț mai mic întreprinderea, aflată în proces de insolvabilitate. 

Mai exact, administratorul de insolvabilitate ar fi încercat de mai multe ori să scoată la licitaţie bunurile întreprinderii, în valoare de 1 000 000 000 de lei, dar nu ar fi reuşit să le vândă. Recent, un agent economic a propus preţul cerut însă, la momentul achitării banilor, administratorul de insolvabilitate ar fi venit cu unele condiţii.

Potrivit materialelor cauzei, administratorul de insolvabilitate i-ar fi cerut cumpărătorului să transfere 600 000 de lei pe contul întreprinderii, 250 000 de lei să-i dea personal în numerar, iar alte 200 000 de lei să le pună pe contul unei companii pe care acesta ar fi gestionat-o prin terţi. Respectiv, suma pretinsă ilicit de bănuit a constituit 450 000 de lei.

Pe acest caz a fost iniţiată urmărirea penală pentru corupere pasivă. Banii au fost transmiși sub controlul CNA și al procurorilor. Zilele trecute, a fost transmisă, sub control, o tranşă în mărime de 50 000 de lei, iar astăzi, în urma percheziţiilor, administratorul de insolvabilitate a fost reţinut. Acţiunile de urmărire penală au avut loc în această dimineaţă la domiciliul bănuitului, în unul din căminele Universităţii Agrare, unde acesta activează şi în calitate de lector universitar.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 8000 la 10000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram