/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 467: Rusia anunță că a respins o ofensivă. ISW: Prima linie a rușilor e spartă. Prigojin: „Rușine”

Se caută director nou la „Căile Ferate” după plecarea lui Topală. Brînzan: „Din Calea Ferată a rămas doar denumirea”

03 octombrie 2019, ora 07:05

Ministerul Economiei și Infrastructurii va anunța în scurt timp concurs pentru suplinirea funcției de director al Întreprinderii  de Stat „Căile Ferate ale Moldovei”, spune ministrul Vadim Brînzan. Acesta susține că nou manager al întreprinderii trebuie să fie unul integru, profesionist și cu viziune.

„Din păcate din Calea Ferată a Moldovei a rămas doar denumirea, restul totul este gajat și supragajat. Sunt o sumedenie de procese de judecată intentate împotriva Căii Ferate, 7200 de oameni care nu-și ridică salariul cu lunile și întreprinderea este nevoită să împrumute ca să le plătească salariile și, în același timp , avem și toate aceste scheme de care trebuie să se ocupe procuratura”, a declarat Vadim Brînzan la emisiunea Secretele Puterii de la Jurnal TV.

În același timp, Brînzan mai spune că există companii străine care ar fi interesate de privatizarea anumitor bune ale Căii Ferate și chestiunea ar putea fi pusă în discuție la Guvern.

Iurie Topală, fostul director al „Căilor Ferate”, și-a dat demisia pe 20 septembrie.

 

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram