Cristina Țărnă, avocata lui Ruslan Codreanu, a declarat azi, în debutul ședinței de judecată la care va fi examinat demersul ex-primarului interimar al capitalei prin care acesta a contestat refuzul Consiliului Electoral de a-l înregistra în cursa pentru șefia Primăriei Chișinău, că judecătorul Vitalii Ciumac ar putea fi vulnerabil în examinarea acestei cauze.

„Sincer, am studiat cine sunteți Dumneavoastră și am văzut că acum patru ani și jumătate ați fost numit în magistrat ceea ce înseamnă că urmează să fiți reconfirmat în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă, în jumătate de an, adică, în mandatul domnului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, care, deși formal nu este membru de partid, este totuși reprezentant proeminent al PSRM, partid care are un candidat în această cursă electorală din mun. Chișinău, ceea ce considerăm că ar putea să vă facă oarecum vulnerabil de a examina acest dosar”, a declarat avocata.

Totuși, Cristina Țărnă a spus ulterior că a verificat informații în presă despre acest judecător și spune că nu a găsit informații care să arate că magistratul ar avea probleme de integritate. „Încuviințez, dar, sper că dacă simțiți o anumită influență, o să vă abțineți de la examinarea cauzei”, a punctat apărătoarea lui Codreanu.

Ședința de judecată continuă la această oră.

Ruslan Codreanu s-a adresat în instanță după ce i s-a refuzat înregistrarea în cursa electorală la Primăria Chișinău în calitate de candidat independent, din motiv că peste o mie de semnături colectate de acesta au fost declarate invalide. Condreanu a contestat refuzul Consiliului Electoral la Comisia Electorală Centrală, dar demersul său a fost respins.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!