/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Dezbateri electorale la TV8! Cinci candidați la Primăria Chișinău, despre problemele spitalelor și a clinicilor din capitală

missing
03 octombrie 2019, ora 21:47

Problemele instituțiilor medicale din capitală au fost discutate de către alți cinci candidați la funcția de primar de Chișinău, în cadrul celei de-a patra runde a dezbaterilor electorale de la TV8. Iată ce probleme și soluții au identificat candidații: Vlad Țurcanu, Lilia Ranogaeț, Boris Volosatîi, Andrei Năstase și Alexandru Fetescu.

Vlad Țurcanu, candidatul Partidului Popular European

„Abordarea trebuie să pornească altfel , să-i întrebăm pe personalul managerial al instituțiilor de sănătate. Peste tot sunt probleme spre exemplu la Spitalul Republican este problema ferestrelor vechi care trebuie înlocuite, pentru ca să se păstreze căldura sau în alte instituții de asemenea tip trebuie create rezervoare de apă, pentru situațiile în care apa dispare (…). Dar la Primărie trebuie să fie un manager care să aibă echipe pe care să le coordoneze”.

Lilia Ranogaeț, candidata Partidului Național Liberal

„Trebuie să renovăm toate clinicile, să atragem medicii să fie interesați să lucreze aici, în Republica Moldova, deoarece la noi studiile sunt foarte bune, chiar mai bune decât peste hotare”.

Boris Volosatîi, candidatul Partidului Democrația Acasă

„Consideră că aceste forme de finanțare – o parte de la bugetul municipal, altă parte de la bugetul central, trebuie să fie mai bine coordonate. A doua soluție este, așa cum a trecut SMURD-ul Prutul, să treacă și alte practici. Pledez pentru a doua capitală românească Chișinău, să fie și o medicină structurată, ca la București”.

Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM DA PAS (reprezentat de către Vasile Grădinaru)

„Principalele probleme din domeniul medical sunt: lipsa lucrătorilor medicali, necesitatea reparațiilor și dotarea laboratoarelor și a secțiilor medicale cu echipament medical modern și timpul de asistență medicală în cazuri de urgență. Este necesar de îmbunătățit managementul (…) și să găsim bani în bugetul municipal și a aduce din afară investiții pentru a susține aceste inițiative financiar”.

Alexandru Fetescu, candidatul Partidului Liberal-Democrat 

„Cele 18 instituții medicale au anumite probleme, legate de infrastructură – necesitatea de reparații; resurse umane – lipsa medicilor; ele necesită resurse financiare suplimentare (…). Cea mai mare problemă este o problemă de management în acest domeniu”.

Mai multe detalii despre candidații la Primăria Chișinău și alte primării din țară, precum și candidații la funcțiile de deputați, aflați pe pagina alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram