Peste 600 de moldoveni și români au trăit un adevărat coșmar în Spania unde au fost exploatați prin muncă și obligați să trăiască în condiții mizere. Polițiștii spanioli au reținut joi 16 de persoane, acestea au fost acuzate de formarea unui grup criminal organizat, care racola moldoveni și români, promițându-le locuri de muncă, dar îi obligau să lucreze fără a-i plăti.

Din rețeaua criminală fac parte angajatori spanioli și portughezi. Autoritățile au reușit să găsească doar 145 din cele peste 600 de victime și doar 18 au fost eliberate din locurile în care erau obligate să muncească.

În prezent, acestea se află în grija unor ONG-uri din peninsula Iberică.  Victimele au fost nevoite să trăiască în Spania și Portugalia, în „condiții de semi-sclavie și precaritate extremă, în unele dintre cazuri petrecând câteva zile fără a putea mânca”, citează evz.ro.

Principalii membrii ai grupării se bucurau în schimb de un nivel de trai de lux. Aceștia primeau de la angajatorii spanioli și portughezii peste 500.000 de euro pe lună, în cuantumul muncii făcute de cei pe care îi exploatau.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!