Război în Ucraina, ziua 171: Cinci morți în bombardamentul de la Donețk. Apelul autorităților din Energodar

politic

Democrații nu vor merge la audieri în comisia care investighează presupusul puci anticonstituțional. Explicația lui Filip

04 octombrie 2019, ora 11:34
Distribuie:

Democrații nu vor merge săptămâna viitoare la audierile în comisia parlamentară care anchetează presupusul puci anticonstituțional din luna iunie a acestui an. Președintele fracțiunii Partidului Democrat (PDM) din Parlament, Pavel Filip, a spus că membrii formațiunii pe care o conduce nu au de gând să ofere explicații oponenților lor politici, pe care-i cei din PDM îi acuză că ar fi uzurpat la rândul lor puterea de stat.

„În perioada 8-14 iunie noi ne-am condus de legile în vigoare și de Constituție. Membrii PDM nu vor accepta să participe în acest spectacol de prost gust. Această comisie de anchetă, deopotrivă cu dosarele penale intentate la comandă pentru membrii noștri, presiunile și șantajul la care sunt supuși membrii PDM sunt o tentativă ieftină de intimidare a opoziției. Despre aceste derapaje, apropo, a atenționat și APCE în rezoluția sa”, a declarat Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă.

Audierile în comisia care investighează presupusul puci care ar fi fost inițiat de fosta guvernare a PDM sunt preconizate pentru data de 8 octombrie. La audieri au fost invitați deputații PDM: Vladimir Cebotari, Sergiu Sârbu și Igor Vremea și alți membri ai PDM și foști funcționari și demnitari care au activat pe vremea fostei guvernări: vicepreședintele PDM, Alexandru Cauia, fostul secretar general de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Simion Carp, fostul șef adjunct al Inspectoratului Generalul al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, șeful Biroului de Curieri Speciali, Valeriu Cemîrtan și președintele Asociației Procurorilor Republicii Moldova, Alexandru Cladco.

Comisia de anchetă a fost constituită pe 18 iunie şi urma să prezinte Parlamentului raportul cu privire la circumstanţele de fapt şi de drept privind tentativa puciului anticonstituţional a Partidului Democrat în cel mult 120 de zile. Ulterior, deputații au prelungit termenul cu 60 de zile. Astfel, raportul urmează a fi prezentat în fața deputaților până pe 18 noiembrie.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram