/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Parlamentul a aprobat raportul privind concesionarea Aeroportului Chișinău. Cu ce recomandări vin membrii comisiei

missing
04 octombrie 2019, ora 15:38

Parlamentul a aprobat raportul privind concesionarea Aeroportului Chișinău, a Comisiei de anchetă privind privatizările și concesionările catalogate drept dubioase, din ultimii ani. Membrii comisiei recomandă Guvernului să se adreseze în instanța de judecată pentru rezilierea contractului de concesionare cu „Avia Invest” și înaintarea unei sesizări penale pentru cercetarea mai multor persoane din cadrul Comisie de monitorizare care a activat în perioada 2013 – 2019  și anume: Valeriu Triboi, Angela Susanu, Vladimir Cebotari, Maria Șendilă, Anatolie Zolotcov și Tudor Copaci.

În același timp, membrii comisiei recomandă Ministerului Economiei să efectueze un audit complex asupra investițiilor efectuate de „Avia Invest”. Totodată, aceștia propun și modificarea Legii  cu privire la Concesiuni, cu un punct în care să se menționeze că „în cazul în care interesul public o cere, concedentul poate denunța Contractul de concesiune, cu condiția plății unei prealabile și echitabile despăgubiri”.

După ce „Avia Invest” al cărui beneficiar era deputatul Ilan Șor a fost vândută companiei „NR Investments Ltd”, care aparține familiei Rotchschild, recent, reprezentanții Guvernului au anunțat că s-au adresat în instanță cu solicitarea de a fi anulat contractul de concesionare.

Între timp, procurorii au pornit cauze penale în privința concesionării Aeroportului în care sunt cercetați și deputații Vladimir Cebotari și Petru Jardan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram