/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Statul a scos din nou la vânzare acțiunile „Moldasig”, în pofida deciziei Consiliului Suprem de Securitate

missing
04 octombrie 2019, ora 12:04

Banca de Economii, aflată în proces de lichidare, a scoate din nou la vânzare cele 61 200 acțiuni pe care le deține la compania „Moldasig”. În perioada 22-29 octombrie, pachetul de acțiuni va fi expus la licitație la Bursa de Valori a Moldovei. Prețul a fost micșorat din nou și a ajuns la 10,5 milioane lei.

Pe 19 iulie, subiectul a fost discutat la ședința Consiliului Suprem de Securitate și s-a decis ca vânzarea acțiunilor „Moldasig” să fie sistată. Președintele Igor Dodon declara atunci că se încearcă vânzarea pe bani mărunți a cotei statului la „Moldasig”.

Igor Dodon se arăta indignat de faptul că acțiunile se vând cu 15 milioane de lei, în timp ce compania are active de 600 de milioane de lei.

„Se încerca înstrăinarea cu 15 milioane. A fost sistată această vânzare. A fost luată decizia ca statul să rămână în continuare proprietar, s-o reevalueze și să o vândă la preț real de piață. „Moldasig” va fi vândută la preț mult mai bun, iar banii încasați vor putea fi folosiți pentru a acoperi furtul miliardului”, a declarat Dodon în iulie.

În pofida deciziei Consiliului Suprem de Securitate, acțiunile „Moldasig” se vând iarăși la preț redus de 171,85 lei pentru o acțiune. În ultimul an, acțiunile „Moldasig” au fost scoase la vânzare de nenumărate ori, iar prețul a scăzut în jumătate. Dacă în ianuarie 2018 Banca de Economii cerea 35 milioane de lei pentru cele 61 200 de acțiuni, adică aproximativ câte 568 lei pentru o acțiune, acum este gata să le vândă cu 10,5 milioane lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram