Un nou post TV va apărea în curând în Republica Moldova. Acesta se va numi Canal 5 și va retransmite emisiile postului rusesc Peterburg – Piatyi Kanal. Noul post TV va primi licență de emisie în urma unei decizii aprobate ieri de Consiliul Audiovizualului (CA).

Potrivit Media-Azi.md, postul Canal 5 este deținut de Media Content Distribution, companie administrată de către Lilian Buștiuc și înregistrată pe adresa holdingului ex-liderului democrat Vlad Plahotniuc.

După cum scrie sursa citată, Teleradiocompania Peterburg care deține postul Petrburg – Piatyi Kanal a avut anterior contract cu postul autohton ITV, care a fost reziliat în februarie 2019. În cadrul ședinței CA a intervenit și reprezentanta de la ITV Natalia Poleakova care a declarat că dreptul de difuzare a contentului de la Piatyi Kanal le-a fost preluat prin atac raider și că ITV va contesta decizia CA. La rândul său, Lilian Buștiuc nu a comentat aceste acuzații, iar membrii CA au afirmat că companiile trebuie să-și reglementeze relațiile de sine stătător.

Anterior, Lilian Buștiuc a exercitat atribuțiile de administrator la întreprinderea TELEFE M International (lichidată), fondată de OTIV PRIME B.V, notează Media-Azi.md.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!