/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/INFOGRAFIC/ Și numărul profesorilor este în descreștere. Anul acesta avem cu cca zece mii de profesori mai puțin decât acum opt ani

05 octombrie 2019, ora 09:13

Nu doar numărul elevilor și studenților este în descreștere în Republica Moldova, dar, respectiv, și numărul profesorilor. Dacă acum opt ani în instituțiile de învățământ din țară activau peste 60 de mii de profesori, în anul de învățământ 2018-2019 în sistemul de învățământ activau puțin peste 49 de mii de cadre didactice, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS).

Cei mai mulți dintre profesori activează în învățământul primar și secundar – peste 56%, iar cei mai puțini, în învățământul superior – puțin peste 9%.

Doar 15% dintre profesori sunt bărbați, iar cei mai mulți dintre ei predau limba și literatura română și limbile străine.

Câștigul mediu salarial al profesorilor în anul 2018 a fost de 5147 de lei, potrivit datelor BNS.

Ziua Profesorilor este marcată anual, în prima sâmbătă a lunii octombrie.

Sursa: BNS

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram