/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Ziua Națională a Vinului 2019: Cum a fost în prima zi și ce program au pregătit organizatorii pentru ziua de azi

06 octombrie 2019, ora 08:08

Prima zi din sărbătoarea dedicată Zilei Naționale a Vinului 2019 s-a încheiat aseară cu un concert pe Strada Pietonală „Eugen Doga”. Pe scenă au urcat formația „Via Dacă”, DJ Markus Lawyer, formația „Luiku” (Ucraina), Lupii & Alex Calancea Band. 

Pe parcursul zilei de ieri, vizitatorii evenimentului din Piața Marii Adunări Naționale au participat la Școala Vinului și au avut ocazia să admire un show al somelierului Daniel Frumusachi, care a ajuns în Cartea Recordurilor Guinness după ce a deschis cu sabia 49 de sticle cu vin spumant în doar 30 de secunde.

Pe 6 octombrie, Degustă, Descoperă, Dansează și Distrează-te!

Pe parcursul zilei de azi, vizitatorii evenimentului din centrul capitalei vor avea ocazia să guste vinuri și muzică bună; în PMAN vor evolua interpreți, formații și DJ.

Și azi participanții la eveniment vor putea merge la Școala Vinului. Începând cu ora 12.30, tot sub îndrumarea somelierilor, veți fi inițiați în asocierea corectă a vinurilor cu bucatele, veți afla prin ce sunt remarcabile vinurile din soiuri indigene și cele de selecție nouă.

De asemenea, va fi organizat un master-class cu vinuri cu Indicație Geografică Protejataă (IGP) – datorită lor veți afla ce înseamnă „terroir-ul” unei țări.

Spre final de zi sunteți invitați la o degustare de divinuri, urmată de un nou spectacol marca Daniel Frumusachi.

La ora 15:00, se va desfășura un master-class de dans popular în „Curtea Țărănească” din scuarul Catedralei. Tot acolo, meșteri iscusiți vor oferi ore de olărit, împletit din lozie, țesut covoare, iar la orele amiezii vor intra în acțiune lăutarii.

Sărbătorea continuă pe pietonala Eugen Doga

La ora 16.30, pe scenă vor urca, unul câte unul, artiști din Moldova și din România: „Nico de Transilvania” (România), Pasha Parfeni, Valentin Uzun și orchestra „Lykos” și formația „Vița de Vie” (România).

Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Primăria municipiului Chișinău, Asociațiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin”, cu suportul partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram