/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/DOC/ Curtea Supremă de Justiție a respins recursul lui Vlad Filat

missing
07 octombrie 2019, ora 11:04

Curtea Supremă de Justiție a respins recursul formulat de avocatul lui Vladimir Filat, care a cerut casarea sentințelor Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău, rejudecarea cauzei şi constatarea încălcării dreptului lui Vlad Filat la examinarea acuzațiilor în materie penală de o instanță independentă şi imparțială. Decizia CSJ este irevocabilă și a fost pronunțată integral pe 4 octombrie.

Avocații lui Vlad Filat au explicat în instanță că în dosarul clientului său figurează aceeași companie și aceeași sumă de bani care i-a fost imputată și lui Ion Rusu, dar soluțiile instanțelor de judecată au fost diferite faţă de cei doi inculpaţi, unul fiind condamnat pentru trafic de influență, iar altul pentru spălare de bani.

De asemenea, instanța a omis să se expună asupra faptului că suma de 2 793 229 euro, care i-a fost imputată lui Ion Rusu, urma să fie restituită de către acesta conform unei acțiuni civile. În sentința lui Vlad Filat, aceeași sumă urmează să o restituie statului, în cauza penală, nefiind depusă acțiune civilă. „Este evident faptul că suma de 2 793 229 euro nu putea fi imputată la două persoane diferite, pentru fapte diferite”, argumentau avocații.

Avocații au invocat și faptul că judecătorii Sergiu Lazări şi Andrei Niculcea, care au judecat cauza în instanță, nu au fost în drept să participe la judecarea cererii de revizuire împotriva propriei lor hotărâri, „întrucât nu se poate reține imparțialitatea acestora”.

Curtea Supremă de Justiție nu a acceptat argumentele avocatului și a respins recursul acestuia, lăsând în vigoare încheierea Judecătoriei Chișinău din 13 martie 2018 și decizia Curții de Apel Chișinău din 8 mai 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram