/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/GRAFIC/ Bătălia politică pentru Primăria Chișinău, într-un nou sondaj! Aceiași favoriți, dar cifre diferite

missing
07 octombrie 2019, ora 14:18

Primii trei favoriți la funcția de primar al capitalei rămân a fi Ion Ceban, Andrei Năstase și Dorin Chirtoacă, potrivit unui nou sondaj pre-electoral, realizat de CBS-AXA în comun cu „WatchDog.md”, făcut public astăzi. 

Astfel, 25,7% din numărul total al respondenților spun că l-ar vota pe Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM) la funcția de primar al municipiului Chișinău, iar alte 19% dintre respondenți susțin că și-ar da votul pentru Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM DA PAS. Pe locul trei în topul favoriților este candidatul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă; pentru el ar vota 5,1% dintre respondenți. În coada clasamentului s-ar situa Vitalie Marinuța, candidatul Partidului Verde Ecologist (PVE).

Iată cum arată datele sondajului în privința altor candidați:

 

Sursa: WatchDog.md

Comparativ cu sondajul precedent, realizat de aceleași organizații la începutul lunii septembrie, șansele lui Ion Ceban au crescut cu 12,1%, ale lui Andrei Năstase, cu 0,1%, iar ale lui Dorin Chirtoacă au scăzut cu 3,1%.

Sursa: WatchDog.md

Răspunsurile participanților deciși la întrebarea: „Pentru cine vor vota pe 20 octombrie?”, îi dau lui Ion Ceban șanse de a învinge cu un procent de 41,6 la sută. Rezultatul lui Andrei Năstase, din răspunsurile celor deciși, ar fi de 30,8%, iar al lui Dorin Chirtoacă, de 8,2%. Și respondenții deciși îi dau lui Vitalie Marinuța cele mai mici șanse de a ajunge șef la Primărie – doar 0,5%.

 

Sursa: WatchDog.md

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 502 persoane (cu vârsta de 18+, locuitori ai mun. Chișinău) în perioada 25 septembrie – 4 octombrie cu o eroare maximală de +4,4%.

Listele candidaților la funcțiile de primari în toate localitățile din republică le puteți consulta pe pagina Alegeri.tv8.md.

Vezi și:

/VIDEO/ Chirtoacă îi somează pe Ceban și Năstase să iasă la dezbateri. A pregătit și câteva întrebări pentru contracandidați

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram