Primii trei favoriți la funcția de primar al capitalei rămân a fi Ion Ceban, Andrei Năstase și Dorin Chirtoacă, potrivit unui nou sondaj pre-electoral, realizat de CBS-AXA în comun cu „WatchDog.md”, făcut public astăzi. 

Astfel, 25,7% din numărul total al respondenților spun că l-ar vota pe Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM) la funcția de primar al municipiului Chișinău, iar alte 19% dintre respondenți susțin că și-ar da votul pentru Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM DA PAS. Pe locul trei în topul favoriților este candidatul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă; pentru el ar vota 5,1% dintre respondenți. În coada clasamentului s-ar situa Vitalie Marinuța, candidatul Partidului Verde Ecologist (PVE).

Iată cum arată datele sondajului în privința altor candidați:

 

Sursa: WatchDog.md

Comparativ cu sondajul precedent, realizat de aceleași organizații la începutul lunii septembrie, șansele lui Ion Ceban au crescut cu 12,1%, ale lui Andrei Năstase, cu 0,1%, iar ale lui Dorin Chirtoacă au scăzut cu 3,1%.

Sursa: WatchDog.md

Răspunsurile participanților deciși la întrebarea: „Pentru cine vor vota pe 20 octombrie?”, îi dau lui Ion Ceban șanse de a învinge cu un procent de 41,6 la sută. Rezultatul lui Andrei Năstase, din răspunsurile celor deciși, ar fi de 30,8%, iar al lui Dorin Chirtoacă, de 8,2%. Și respondenții deciși îi dau lui Vitalie Marinuța cele mai mici șanse de a ajunge șef la Primărie – doar 0,5%.

 

Sursa: WatchDog.md

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 502 persoane (cu vârsta de 18+, locuitori ai mun. Chișinău) în perioada 25 septembrie – 4 octombrie cu o eroare maximală de +4,4%.

Listele candidaților la funcțiile de primari în toate localitățile din republică le puteți consulta pe pagina Alegeri.tv8.md.

Vezi și:

/VIDEO/ Chirtoacă îi somează pe Ceban și Năstase să iasă la dezbateri. A pregătit și câteva întrebări pentru contracandidați

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!