Partidul Liberal a depus o contestație la Consiliul Electoral de Circumscripție prin care a cerut excluderea socialistului Ion Ceban din cursa electorală pentru fotoliul de primar al Chișinăului. Liberalii acuză că socialistul a folosit pentru promovare mult mai mulți bani decât a declarat în raportul financiar depus la CEC.

„Ceban are sute de panouri electorale în Chișinau, majoritatea fiind nedeclarate. La CEC însă, în raportul prezentat, PSRM și Ceban au declarat cheltuieli pentru panouri de doar 52 000 lei!!! Un simplu calcul arată că prețul publicității pe un panou 6m x 3m în Chișinau începe de la 300 Euro (6000 lei) / lună. Din banii declarați, Ceban ar putea să-și pună cel mult 8-9 panouri. În oraș, Ceban are puse peste 100 la număr, fără a fi luate în calcul și cele din republică”, au argumentat liberalii.

Totodată, PL anunță că va sesiza și Procuratura care „nu a identificat nicio acțiune ce ar constitui element de finanțare ilegală a PSRM și nu „vede” milionul de euro, primit de Dodon din Rusia, or este evident că această risipă de bani, ilegală și nedeclarată, sumele exorbitante cheltuite pe publicitate și promovare pe care o face PSRM-ul, sunt exact banii primiți din Rusia”.

Partidul Liberal se va adresa și în instanța de judecată pentru a cere excluderea lui Ceban din cursa electorală, pentru eschivarea de la declararea sumelor reale pentru cheltuielile electorale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!