Procuratura municipiului Chișinău s-a sesizat pe marginea violențelor de la liceul ”Socrate”, unde o învățătoare i-a agresat verbal pe elevii din clasa întâi și i-a amenințat cu răfuiala fizică. Cazul este investigat de procurori prin prisma prevederii din Codul penal privind tratamentul inuman și degradant.

”În baza rezultatelor investigațiilor circumstanțelor cazului, Procuratura va întreprinde acțiunile procesual penale prescrise de lege, astfel încât dreptul la educație și demnitatea umană prevăzute de Constituție să fie respectate în instituțiile de învățământ”, se arată într-un comunicat de la Procuratură.

Amintim că învățătoarea a fost înregistrată audio în timp ce îi agresează pe copii. Aceasta îi amenință cu bătaia, strigă și îi intimidează, nelăsându-i cel puțin să meargă la baie. Administrația liceului s-a sesizat, iar azi dascălul a scris cerere de demisie, care urmează a fi aprobată de membrii comisiei de etică din cadrul instituției.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!