/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Procuratura s-a sesizat pe cazul învățătoarei agresive de la ”Socrate”. Ar putea fi trasă la răspundere pentru tratament inuman

missing
07 octombrie 2019, ora 13:37

Procuratura municipiului Chișinău s-a sesizat pe marginea violențelor de la liceul ”Socrate”, unde o învățătoare i-a agresat verbal pe elevii din clasa întâi și i-a amenințat cu răfuiala fizică. Cazul este investigat de procurori prin prisma prevederii din Codul penal privind tratamentul inuman și degradant.

”În baza rezultatelor investigațiilor circumstanțelor cazului, Procuratura va întreprinde acțiunile procesual penale prescrise de lege, astfel încât dreptul la educație și demnitatea umană prevăzute de Constituție să fie respectate în instituțiile de învățământ”, se arată într-un comunicat de la Procuratură.

Amintim că învățătoarea a fost înregistrată audio în timp ce îi agresează pe copii. Aceasta îi amenință cu bătaia, strigă și îi intimidează, nelăsându-i cel puțin să meargă la baie. Administrația liceului s-a sesizat, iar azi dascălul a scris cerere de demisie, care urmează a fi aprobată de membrii comisiei de etică din cadrul instituției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram