/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un fost ministru al României, despre tentativa de a da Portul Giurgiulești pe mâna rușilor

07 octombrie 2019, ora 17:13

După ce președintele Igor Dodon a declarat că rușii ar fi interesați să investească în Portul Giurgiulești, un fost ministru din România a dezvăluit că, în 2014, au existat discuții ca portul să fie cumpărat de operatorul român de transport țiței și derivate prin conducte „Conpet”.

Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, afirmă că a recomandat, acum cinci ani, companiei „Conpet” să achiziționeze Portul de la Giurgiuleşti, cu o rezervă de bani pe care o avea plasată în 2014 la bănci.

De asemenea, a sugerat companiei „Electrica” să folosească o parte din banii obținuţi la listare pentru a intra în Republica Moldova, cumpărând distribuţia de energie electrică din zona Chişinău de la compania spaniola „Gas Natural Fenosa”.

„Din păcate, cele două proiecte nu au fost finalizate ulterior plecării de la minister de cei care au urmat. Astăzi, discuţiile se poartă cu totul altfel în cazul ambelor obiective. Irosirea de oportunităţi, lipsa de viziune şi acţiune sunt, din păcate, trei trăsături care au marcat sectorul energetic în ultimii ani… Zilele trecute, oficiali din Rusia şi Republica Moldova au anunţat posibilitatea ca Portul de la Giurgiuleşti (singura ieşire a Moldovei la Dunăre) să fie cumpărat de investitori din Rusia”, a scris fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a declarat recent într-un interviu acordat pentru Kommersant.ru că proprietarii Portului Giurgiulești ar fi în căutare de parteneri pentru dezvoltarea afacerii. „Cred că apariția unui investitor rus acolo, în viitorul apropiat, este destul de reală”, a spus președintele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram