Alexandru Cernei este procurorul anticorupție care urmează să îl audieze miercuri pe Vlad Plahotniuc, bănuit de spălarea banilor în proporții deosebit de mari. Acesta activează în cadrul Procuraturii Anticorupție din anul 2014, fiind absolvent al Institutului Național al Justiției.

Cernei a fost unul dintre acuzatorii de stat în cel de-al doilea dosar al omului de afaceri Veaceslav Platon, în care afaceristul a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Totodată, Alexandru Cernei a fost procuror în dosarul fostului prim-viceprocuror Andrei Pântea, învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit declarației de avere pentru anul 2018, Cernei a ridicat anul trecut aproape 327 de mii de lei din salariul de procuror în Procuratura Anticorupție, adică peste 27 de mii de lei pe lună. A declarat, de asemenea, un apartament cu o suprafață de 80 de metri pătrați, un „Hyundai Tucson” în valoare de aproape 19 mii de euro și o „Skoda Octavia” ce valorează peste 14 mii de euro.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!