/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Munteanu: „Acțiunile „Avia Invest” nu puteau fi vândute fără acordul Guvernului”. Ce spune despre noul proprietar

missing
08 octombrie 2019, ora 08:31

După ce noii proprietari ai companiei „Avia Invest”, deținătorii „NR Investments Ltd”, au atenționat autoritățile că s-ar putea adresa în judecată, invocând persecuții politice, președintele Comisiei de anchetă privind privatizările și concesionările proprietăților de stat, Igor Munteanu, a venit cu o replică în aceste sens. Dânsul a declarat că orice fel de pretenție a lui Nathaniel Philip Victor James Rothschild asupra drepturilor de concesionare reprezintă un „fake”.

„Orice fel de retransmitere a acțiunilor care vizează Aeroportul Internațional Chișinău se face excluziv cu acordul scris al Guvernului R. Moldova. Deci nimeni nu avea dreptul să înstrăineze drepturile de concesionare către o parte terță. A existat o intervenție rapidă și s-a pus sechestru pe acele acțiuni care aparțineau „Avia Invest”. Orice fel de pretenție a acestui gentleman asupra drepturilor de concesionare reprezintă un „fake”, a declarat Igor Munteanu.

Anterior, deputații din Comisia de anchetă care analizează procedurile de privatizare au cerut conducătorilor Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să întreprindă măsurile necesare pentru a fi aplicat sechestru pe activele companiei „Avia Invest”, care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău și să fie blocată tranzacția de vânzare a firmei investitorului din Europa, despre care s-a anunțat recent.

Pe 19 august, compania „NR Investments Ltd”, condusă de Nathaniel Rothschild, a anunțat că a cumpărat o cotă parte de 95% din „Avia Invest” și va gestiona Aeroportul Internațional Chișinău. Ministrul Economiei, Vadim Brânzan, a declarat ulterior că vrea să se întâlnească cu Rothschild și va încerca să renegocieze condițiile contractului de concesionare a aeroportului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram