După ce noii proprietari ai companiei „Avia Invest”, deținătorii „NR Investments Ltd”, au atenționat autoritățile că s-ar putea adresa în judecată, invocând persecuții politice, președintele Comisiei de anchetă privind privatizările și concesionările proprietăților de stat, Igor Munteanu, a venit cu o replică în aceste sens. Dânsul a declarat că orice fel de pretenție a lui Nathaniel Philip Victor James Rothschild asupra drepturilor de concesionare reprezintă un „fake”.

„Orice fel de retransmitere a acțiunilor care vizează Aeroportul Internațional Chișinău se face excluziv cu acordul scris al Guvernului R. Moldova. Deci nimeni nu avea dreptul să înstrăineze drepturile de concesionare către o parte terță. A existat o intervenție rapidă și s-a pus sechestru pe acele acțiuni care aparțineau „Avia Invest”. Orice fel de pretenție a acestui gentleman asupra drepturilor de concesionare reprezintă un „fake”, a declarat Igor Munteanu.

Anterior, deputații din Comisia de anchetă care analizează procedurile de privatizare au cerut conducătorilor Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să întreprindă măsurile necesare pentru a fi aplicat sechestru pe activele companiei „Avia Invest”, care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău și să fie blocată tranzacția de vânzare a firmei investitorului din Europa, despre care s-a anunțat recent.

Pe 19 august, compania „NR Investments Ltd”, condusă de Nathaniel Rothschild, a anunțat că a cumpărat o cotă parte de 95% din „Avia Invest” și va gestiona Aeroportul Internațional Chișinău. Ministrul Economiei, Vadim Brânzan, a declarat ulterior că vrea să se întâlnească cu Rothschild și va încerca să renegocieze condițiile contractului de concesionare a aeroportului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!