/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Statistica ANSA! Câte fructe au ajuns la export în ultimele trei luni și lista țărilor importatoare

missing
08 octombrie 2019, ora 16:25

În ultimele trei luni, din R. Moldova au fost exportate 96 202 tone de fructe în stare proaspătă, arată datele prezentate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Cea mai mare cantitate care a ajuns în exterior a fost de mere – 42,3 tone și prune 41,3 tone. La export au fost trimise și 8518 tone de caise și 4041 tone de piersici.

Prunele și merele au fost solicitate în cantități mai mari în Federația Rusă, România, Austria și Belarus, iar caisele au ajuns în Ucraina, Rusia și Belarus. În cantități mai mici, fructele au fost exportate în Germania, Polonia, Irac, Croația, Cehia, Italia, Muntenegru și Țările Baltice,

De asemenea, din recolta anului curent, au fost exportate și 15 630 tone de struguri de masă, care au ajuns pe piețele din 12 state: România, Belarus, Federația Rusă, Ucraina, Polonia, Marea Britanie, Lituania, Letonia, Estonia, Mongolia, Turcia și Oman.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram