În ultimele trei luni, din R. Moldova au fost exportate 96 202 tone de fructe în stare proaspătă, arată datele prezentate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Cea mai mare cantitate care a ajuns în exterior a fost de mere – 42,3 tone și prune 41,3 tone. La export au fost trimise și 8518 tone de caise și 4041 tone de piersici.

Prunele și merele au fost solicitate în cantități mai mari în Federația Rusă, România, Austria și Belarus, iar caisele au ajuns în Ucraina, Rusia și Belarus. În cantități mai mici, fructele au fost exportate în Germania, Polonia, Irac, Croația, Cehia, Italia, Muntenegru și Țările Baltice,

De asemenea, din recolta anului curent, au fost exportate și 15 630 tone de struguri de masă, care au ajuns pe piețele din 12 state: România, Belarus, Federația Rusă, Ucraina, Polonia, Marea Britanie, Lituania, Letonia, Estonia, Mongolia, Turcia și Oman.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!