/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un candidat la funcția de primar al capitalei se retrage din cursa electorală, în favoarea celui din Blocul ACUM

08 octombrie 2019, ora 15:25

Andrei Donică, candidatul Mișcării Profesioniștilor ”Speranța – Надежда” la funcția de primar al municipiului Chișinău s-a retras din cursa electorală, în favoarea celui din Blocul ACUM, Andrei Năstase. Despre acest lucru a anunțat Donică într-o conferință de presă.

”Am decis să îmi retrag candidatura la funcția de primar în favoarea Blocului ACUM, deoarece  șanse reale au doar doi candidați. Nu vreau să fiu considerat spoiler care fură din voturi pentru a diminua șansele unor candidați”, și-a motivat decizia Andrei Donică.

Acesta i-a îndemnat și pe alți candidați cu șanse mici de a deveni primar să îi urmeze exemplul.

” Îndemnul meu pentru toți candidații care nu au șanse să acceadă în turul doi e să îmi urmeze fapta și să își retragă candidatura ca să economisim cele 10 milioane pentru turul doi al alegerilor”, a menționat Andrei Donică.

Potrivit lui Donică, echipa Mișcării Profesioniștilor ”Speranța – Надежда” nu se retrage de pe listele pentru consiliul municipal Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram