/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Au depănat amintiri în memoria lui Viorel Mardare care ieri ar fi împlinit 38 de ani

missing
08 octombrie 2019, ora 23:03

Cu mult dor în suflet, dar plini de voie bună, în jur de o sută de oameni au marcat ziua de naștere a regizorului Viorel Mardare, care ieri ar fi împlinit 38 de ani. Rudele și prietenii au dat o petrecere, la care a fost binevenit fiecare, inclusiv cei care nu l-au cunoscut personal. De pe scenă, apropiații regizorului au depănat amintiri, presărate cu umor, despre aventurile trăite împreună. Iar cei care nu au putut veni fizic, au transmis mesaje video. Oamenii au ridicat și un pahar de vin în memoria lui Viorel, s-au îndulcit dintr-un tort decorat cu inimi roșii, doar că nu au avut cui să-i ureze tradiționalul „La mulți ani”!

Pentru unii 7 octombrie este o dată obișnuită din calendar, însă nu și pentru apropiații lui Viorel Mardare, care, în fiecare an, în această zi, aveau motiv de a chefui. Și aseară au petrecut, doar că omagiatul a lipsit. Fizic. Deși oaspeții au fost îndemnați să nu verse lacrimi, unii nu putut să le ascundă.

”Mi-am zis că n-o să plâng, n-o să plâng, dar involuntar mi-au dat lacrumile pentru că omul acesta este absolut senzațional”.

Rând pe rând, apropiații regizorului și-au făcut loc pe scenă unde au depănat amintiri despre aventurile trăite alături de el. Iar cei care nu au putut să fie prezenți fizic, au transmis mesaje video. Cum ar fi Lucia Apropu, una dintre puținele persoane care a reușit să-l vadă pe Viorel, în ultimul ceas.

”Cumva, cu fiecare zi simt că, în realitate, nu a rămas chiar așa de mult timp până când ne vom întâlni. Dar până atunci avem de existat în imaginațiile noastre”, a spus Lucia Aprodu.

Deși nu a urcat în scenă, mama lui Viorel a urmărit de pe scaun discursurile despre mezinul ei. L-a născut pe când avea 35 de ani, fiind al treilea copil în familie. Își amintește că era o toamnă frumoasă, mai caldă decât e acum.

”Când s-a născut era cu părul lung, negruț, și creț, creț, așa cum îl țineți minte”, a spus Lidia Mardare.

În sală, am zărit-o și pe Victoria Condrat. A împărțit aceeași suferință ca și Viorel, după ce a suferit de cancer la col uterin, luptă din care ea a ieșit învingătoare.

”M-a întrebat dacă nu îmi cade părul. Îi zic: știi, mie nu îmi cade. Mi-a spus că dacă trec peste asta cu tot cu păr, atunci sunt foarte bravo”, a povestit Victoria Condrat.

Deși de la moartea cunoscutului regizor a trecut mai bine de jumătate de an, apropiații și acum trăiesc cu senzația că din clipă în clipă, pe ușă, va intra Viorel.

”Când intra pe ușă, tușea de două ori. Și ăsta era semn, din sălile de montaj, birouri, pe pași, pe tusea asta știai că a venit Viorel”, a spus Viorica Meșină, prietena lui Viorel.

”Prin voi trăiește Viorel, prin oamenii care l-au iubit. Și mă bucur că vin și vin și tocmai îmi tresare sufletul că nu a fost uitat și vine lumea”, a spus Angela Mardare, sora lui Viorel.

Oamenii au plecat acasă și cu magneți, cu postările scrise de Viorel pe rețelele sociale.

Și ca o adevărată zi de naștere, nu a lipsit tortul. Cu inimi roșii și pisici, față de care avea o pasiune aparte.

Viorel Mardare s-a stins din viață pe 9 martie, din cauza unei forme rare de cancer. Boala lui a sensibilizat mii de oameni, care au adunat o sumă impresionantă de bani pentru tratament. Regizorul a luptat timp de 7 luni, apoi inima lui a încetat să mai bată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram