/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Galați: Câțiva comercianți, prinși cum vând carne de pasăre colorată pentru a avea aspectul puilor de țară

missing
08 octombrie 2019, ora 11:39

Polițiștii din Galați au descoperit mai mulți comercianți care vindeau carne de pasăre colorată la Piața Calea Basarabiei din localitate. Potrivit oamenilor legii, vânzătorii colorau carnea cu o substanță galbenă pentru a avea aspectul puilor de țară, scrie presa din România.  

În momentul în care poliţiştii şi-au făcut apariţia în piaţă, unul dintre comercianţii care vindea pui colorat a luat-o la fugă, abandonându-şi marfa.

Alţi doi comercianţi, care făcea acelaşi lucru, au rămas să explice poliţiştilor de ce nu aveau documente de provenienţă, de ce vindeau puiul colorat cu vopsea galbenă şi de ce ţineau marfa într-o cutie de carton.

Din primele verificări, oamenii legii au constatat că cele două persoane le spuneau eventualilor cumpărători că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având și o culoare specifică (galbenă). Polițiștii locali, care dețineau informații că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine au făcut o probă și au constat că în contact cu apa, aceasta se colora imediat”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Galaţi.

Pentru faptele lor, cei doi comercianţi au fost amendaţi cu câte 500 de roni fiecare.

Mai mulți cetățeni ne-au adus la cunoștință că au achiziționat carne de păsăre, ‘de curte’, însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situații, recomandăm gălățenilor să achiziționeze produse perisabile doar din locuri special amenajate și autorizate corespunzător”, a declarat Dănuț Munteanu, șeful Serviciului Control Activități Comerciale și Biroul Evidența Persoanelor.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram