Cinci candidați au fost admiși la concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal: Natalia Calenic, Sava Maimescu, Vladislav Șveț, Iurie Gorea și Marin Gospodarenco. Decizia a fost luată astăzi de către comisia de concurs, care a verificat respectarea criteriilor de eligibilitate de către candidați și reputația profesională a acestora, anunță Ministerul Finanțelor.

Sava Maimescu este conferențiar universitar la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. În decembrie 2017 a candidat la funcția de director al Centrului Național Anticorupție.

Vladislav Şveţ este șef al Direcției organizarea controlului vamal și facilitarea comerțului din cadrul Serviciului Vamal.

Natalia Calenic ocupă în prezent funcția de vicepreședintă a Camerei de Comerț și Industrie.

Marin Gospodarenco activează în Direcția audit a Curții de Conturi și a deținut anterior funcția de șef al Biroului Național de Statistică.

Următoarea etapă va fi competiţia dosarelor de concurs, care se va desfășura în ședință publică. Informația despre data desfășurării competiției dosarelor de concurs va fi plasată pe paginile web ale Ministerului Finanțelor și Serviciului Vamal.

Dosarele candidaților la concurs (CV, scrisorile de motivare și conceptul de dezvoltare propus de fiecare candidat în parte), la fel, vor fi plasate pe paginile web ale celor două instituții.

Menționăm că, din componența comisiei de concurs fac parte: Natalia Gavrilița, ministrul Finanțelor, Artur Mija, reprezentant al Cabinetului prim-ministrului, Andrei Balan, șeful Direcției contencios și controlul legalității al Ministerului Finanțelor, Sergiu Gaibu, reprezentant al societății civile, Tatiana Lariușin, reprezentanta mediului de afaceri, Elena Levința-Perciun, expertă în resurse umane și Tatiana Buianina, expertă în psihologie.

În calitate de observator la lucrările comisiei a participat jurnalistul de investigație, Ion Preașca. Membrii comisiei nu sunt remunerați pentru această activitate.

Concursul pentru funcția de director al Serviciului Vamal a fost anunțat pe data de 3 septembrie curent, iar termenul-limită pentru depunerea dosarelor a fost 30 septembrie. La concurs s-au înscris 22 candidați, dintre care 21 au depus dosarul în termen, iar un candidat – după expirarea acestuia.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!