Partidul Democrat se arată îngrijorat de situația criminogenă din R. Moldova și creșterea numărului de accidente rutiere în care și-au pierdut viața mai mulți cetățeni. Fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan susține că s-a ajuns la astfel de probleme din cauza noii guvernări, care ar fi demis sute de polițiști cu experiență.

„Este din cauza atitudinii acestei guvernări față de politica cadrelor. Când au venit, au alungat din Ministerul Afacerilor Interne mulți oameni care erau cu experiență de zeci de ani. În patru luni, din MAI au plecat 800 de angajați. Avem un vid enorm în sistem. Situația riscă să scape de sub control”, a declarat Jizdan în cadrul unui briefing de presă.

Democratul mai spune că nu are intenția de a isteria opinia publică și propune guvernanților să apeleze la ajutorul său, dacă este nevoie să ofere suport MAI-ului, ținând cont de experiența sa de 27 de ani în Poliție.

„A fost o tentativă a Maiei Sandu de a organza o ședință cu referire la accidentele rutiere. Sunt organizate probabil de dragul ședințelor, pentru că nu vedem schimbarea situației la zi. Oamenii sunt îngrijorați să trimită copiii la școală. Eu vă vorbesc nu în calitatea mea de ex-ministru, dar în calitate de părinte care are copii și merg la școală cu transportul public”, a adăugat Jizdan.

Opinia publică a fost scandalizată după producerea accidentului rutier din sectorul Buiucani când un „Porsche” a lovit un troleibuz, iar șoferița avea un bogat cazier al încălcărilor în trafic. Aceasta a murit ieri la spital. În ultimele săptămâni, pe traseele naționale au avut loc mai multe accidente cu implicarea unor mijloace de transport de rută.

În această dimineață, un accident grav s-a produs pe traseul Chișinău –Telenești, unde un microbuz cu muncitori a lovit un Jeep. 17 oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar nouă dintre ei au fost internați la Spitalul Raional Telenești.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!